Rydze marynowane

Rydze marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    1 kg
  • sól

    30 g
  • cebula

    1 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • liście laurowe

    3 szt
  • ziele ang i pieprz

    po 10 ziarenek
  • ocet 10 %

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rydze oczyścić, odciąć kapelusze, cebulę obrać i przeciąć na pół. zagotować litr wody z solą (20g), dodać grzyby i cebulę i gotować ok 20 minut. 300 ml wody zagotować z octem, przyprawami i resztą soli.Wystudzić. Grzyby odsączyć, włożyć do słoików, zalać marynatą.Słoiki przechowywać w chłodzie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karol P

30.12.2011 22:18
na pewno są smaczne

edyta44

23.12.2011 11:39
smaczne

usmiech

02.12.2011 12:18
dobre

Wacław

28.07.2011 11:16
pychaaaaaaaaaaaaaaaa !

kate.500

24.07.2011 00:17
super przepis zasługuje na plusika...

agata1722

22.02.2011 13:50
świetny przepis

agata1722

22.02.2011 13:50
świetny przepis

edyta44

14.09.2010 19:35
uwielbiam grzybki sa pycha

Smakosz6

04.09.2010 11:57
grzybki-mniam

mehia

11.08.2010 08:30
uwielbiam grzybki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat