Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze marynowane

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1 kg
sól 30 g
cebula 1 szt
cukier 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele ang i pieprz po 10 ziarenek
ocet 10 % 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze marynowane

Rydze oczyścić, odciąć kapelusze, cebulę obrać i przeciąć na pół. zagotować litr wody z solą (20g), dodać grzyby i cebulę i gotować ok 20 minut. 300 ml wody zagotować z octem, przyprawami i resztą soli.Wystudzić. Grzyby odsączyć, włożyć do słoików, zalać marynatą.Słoiki przechowywać w chłodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karol P 30.12.2011 22:18
na pewno są smaczne
edyta44 23.12.2011 11:39
smaczne
usmiech 02.12.2011 12:18
dobre
Wacław 28.07.2011 11:16
pychaaaaaaaaaaaaaaaa !
kate.500 24.07.2011 00:17
super przepis zasługuje na plusika...
agata1722
agata1722 22.02.2011 13:50
świetny przepis
agata1722
agata1722 22.02.2011 13:50
świetny przepis
edyta44 14.09.2010 19:35
uwielbiam grzybki sa pycha
Smakosz6 04.09.2010 11:57
grzybki-mniam
mehia 11.08.2010 08:30
uwielbiam grzybki :)
zoha1234567890
zoha1234567890 10.08.2010 10:46
fajne;)
Agnieszka_B 10.08.2010 09:54
Ja kiedyś próbowałam i są znakomite:)
Margo1 10.08.2010 09:25
przyznam że nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak