Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany camembert

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert
jajko
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
konfitura z żurawiny

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany camembert

Kroki postępowania

1
Przygotuj potrzebne składniki. Ser przed przyrządzeniem watro obtoczyć w mące i dobrze schłodzić. Dzięki temu nie powinien wyciekać podczas smażenia.
Krok 1 - Panierowany camembert foto
2
Przygotuj panierkę z jajka i mąki pszennej. Dodaj sól i pieprz PRYMAT do smaku.
Krok 2 - Panierowany camembert foto
3
Przygotowując panierkę, musisz zadbać o jej właściwą konsystencję. Zbyt rzadka spowoduje wyciekanie sera podczas smażenia, a zbyt gęsta po usmażeniu będzie po prostu za twarda i niesmaczna.
Krok 3 - Panierowany camembert foto
4
Ser obtoczony w jajku i mące włóż do tartej bułki. Jeśli lubisz grubszą panierkę, czynność możesz powtórzyć.
Krok 4 - Panierowany camembert foto
5
Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i połóż na niej opanierowane krążki sera. Tłuszcz nie może być zimny, bo zostanie wówczas wchłonięty przez panierkę.
Krok 5 - Panierowany camembert foto
6
Smaż ser z obu stron na złoty kolor.
Krok 6 - Panierowany camembert foto
7
Podawaj w towarzystwie dipu z żurawiny, z grillowaną bagietką lub jako samodzielną przekąskę.
Krok 7 - Panierowany camembert foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.02.2015 08:53
fajny przepis
jasiek 05.01.2015 15:10
na piątkowy obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak