Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na ostro

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 600 g
bulion warzywny 1 l
boczek wędzony 200 g
koncentrat pomidorowy 50 g
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
cebule 2 szt
ziemniaki 4 szt
ocet jabłkowy 2 łyżki
pomidory krojone z puszki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól i pieprz
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na ostro

Paprykę i cebule kroimy w cienkie paski. Na niewielkiej ilości oleju smażymy warzywa razem z pokrojonym w kostkę boczkiem i ziemniakami. Następnie dodajemy koncentrat ,mieloną paprykę ,ocet ,zalewamy bulionem. Kapustę możemy pokroić na mniejsze kawałki i dodajemy do całości wraz z pomidorami i zalewą. Zupę zagotowujemy ,zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem ok. 50 min. Na koniec doprawiamy do smaku solą ,pieprzem oraz cayenne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 05.01.2015 21:06
Uwielbiam pikantne zupy - ta już przypadła mi do gustu.
kasiaw 05.01.2015 15:38
musi być smaczny
jasiek 05.01.2015 15:10
cudowna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak