Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kukurydzy

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
ziemniaki 2 szt
włoszczyzna 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
bulion warzywny
przyprawa meksykańska do zup do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kukurydzy

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, odsączoną kukurydzę i całość podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wlać 1 szklankę bulionu warzywnego dodać włoszczyznę, łyżeczkę przyprawy i gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zmiksować blenderem na krem. Jeśli zupa jest za gęsta dolać bulionu warzywnego. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco z chipsami z wędzonego boczku. Możemy również odłożyć trochę ziaren kukurydzy by podać z kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 13.07.2015 16:16
Ten boczek na wierzchu schrupała bym od razu:)
Kasiaaa 07.05.2015 16:48
Bardzo apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak