Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszony i modra z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/8 szt
ogórek kiszony 2 szt
jajko 2 szt
olej z orzechów włoskich 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
szczypiorek 2 łyzki
oregano
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszony i modra z jajkiem

Kapustę szatkujemy , gotujemy na parze 10 minut. Studzimy lekko i jeszcze lekko siekamy. Razem z warzywami w oddzielne przegródce gotujemy na parze jajka na twardo (10 minut). Ogórki kroimy w plasterki. Olej mieszamy z octem i musztardą. Warzywa mieszamy z sosem, posiekanym szczypiorem. Doprawiamy do smaku sola najzdrowiej himalajską i pieprzem. Jajka obieramy, kroimy i podajemy z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.01.2015 09:05
na pewno smaczna
Rysia 05.01.2015 08:45
Interesująca sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak