Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 100 g
szpinak świeży lub mrożony 100 g
boczek 3-4 plasterki
czosnek ząbki 4 ząbki
masło 2 łyżki
ser żółty do posypania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Szpinak rozmrozić na patelni z dodatkiem wody. Przełożyć do miseczki. Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i podsmażyć mieszając przez 5 minut. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wymieszać na patelni z dodatkami. Podawać posypane serem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 04.01.2015 17:38
dla bombowe połączenie, pyszności
Jadwiga/Jaga85 04.01.2015 17:20
Pyszny makaronik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak