Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca i aromatyczna :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 30 dkg
grzyby mun 1 garść
pieczarki 20 dkg
kapusta pekińska 1/3 główki
sos sojowy
przyprawa orientalna
imbir starty
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej arachidowy
masło do smażenia
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca i aromatyczna :)

Karkówkę lekko rozbić, pokroić w kostkę. Dodać 4-5 łyżek sosu sojowego, 2 łyżki oleju arachidowego, starty imbir i łyżeczkę przyprawy chińskiej. Dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki. Najlepiej na cała noc.
Grzyby mun namoczyć. Pieczarki pokroić w ćwiartki i podsmażyć na maśle. Karkówkę podsmażyć na rozgrzanym oleju arachidowym. Dodać pieczarki i pokrojone w paseczki grzyby mun. Doprawić przyprawą chińską i pierzem.
Do gotującego się bulionu dodać podsmażone składniki. Gotować do miękkości mięsa. Dodać poszatkowana kapustę. Gotować 5 minut. Doprawić sosem sojowym i pieprzem. Podawać z makaronem ryżowym. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak