Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z porzeczkami pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 i 1/4 szkl. cukru,1,5 lyżeczki proszku do pieczenia, 2 cukry waqniljowe
wiórki kokosowe 3/4 szkl.
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
porzeczki czarne 1,5 szkl.
margaryna 1 szt.
jajko 4 szt.
mąka 2,75 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Z porzeczkami pod pierzynką

Margarynę roztapiamy, studzimy.Z mąki 3/4 szkl.cukru, proszek,cukrów waniljowych,żółtek i margaryny wyrabiamy ciasto. 2/3 rozkładamy na blaszce.Owoce myjemy osączamy wykładamy na ciasto.Posypujemy cynamonem.Przykrywamy pozostałym ciastem. Białka ubijamy z resztą cukru i mieszamy z wiórkami.Smarujemy ciasto.Pieczemy godzinę w tem. 175

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak