Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziki z marchewką i groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z matiasa marynowane w oleju 1 op
marchewka ugotowana 1 szt
groszek konserwowy 3-4 łyżki
cebula biała 1 szt
oliwa
sok z cytryny 0,5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziki z marchewką i groszkiem

Filety śledziowe kroimy na mniejsze kawałki skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Cebulkę kroimy kostkę lekko solimy ,gdy puści sok przepłukujemy woda .Ugotowana marchew kroimy w kostkę .Na dnie słoika układamy porcję śledzia na niego cebulkę , marchew i groszek i tak do momentu Az składniki się skaczą ,wszystko zalewamy olejem w którym były śledzie (w razie potrzeby dolewamy olej ).Słoik wstawiamy do lodówki na noc .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.04.2015 09:46
ciekawy śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak