Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszone jabłuszka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2-3 sztuki
cynamon Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone jabłuszka

Jabłka myjemy. Wydrążamy szypułkę i obieramy. Kroimy na plasterki 3-4mm. Układamy na papierze do pieczenia koło siebie. Posypujemy cynamonem (wg. uznania). Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 100stopni ok. 1 godziny. Raz na jakiś czas otwieramy piekarnik by wypuścić parę. Po 45 minutach można przełożyć na druga stronę. Jabłuszka nie są twarde i świetnie sprawdzają się jako zdrowa przekąska.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak