Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oliwie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4 sztuki
cebula 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
oliwa 3/4 szklanki
grzybki marynowane 5 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oliwie

Śledzie moczyć w wodzie z dodatkiem mleka w stosunku 1:1 3-4 godziny.
Cebulę pokroić w piórka, przelać na sicie gorącą wodą. odcedzić i dokładnie osuszyć.
Śledzie można pokroić w małe kawałki albo zostawić w całości wg. własnej fantazji.
Układać w słoiku śledzie, następnie cebulę, grzybki, ziele angielskie, liść laurowy, oprószyć pieprzem.
Zalać oliwą odstawić na dwie doby do lodówki, do przegryzienia.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.01.2015 14:17
ślinka leci na widok tak pysznego śledzika
Hrabina w kuchni 04.01.2015 16:04
Smaczne śledzie.
paula99926 04.01.2015 14:07
Smaczna przekąska
Malinka 04.01.2015 13:29
Takie śledzie bardzo mi smakują :)
luna76 04.01.2015 12:41
Fajnie wygląda!!
pestka 04.01.2015 11:21
bardzo smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak