Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane twarogiem z wasabi i imbirem

5.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 2 szt
twaróg 200 g
orzechy włoskie siekane 30 g
imbir starty 1/2 łyżeczki
wasabi 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koper świeży
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane twarogiem z wasabi i imbirem

Ogórki myjemy, obieramy (możemy zostawić cienkie paseczki skórki) i kroimy w słupki (z jednego ogórka powinno wyjść ok. 6 sztuk). Łyżeczką wydrążamy środki, miąższ odkładamy. Przygotowane do nadziewania ogórki solimy i odstawiamy na ręcznik papierowy.
Orzechy włoskie drobno siekamy. Miąższ z ogórków kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy twaróg z wasabi i startym na drobnych oczkach imbirem. Dodajemy orzechy i miąższ z ogórków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Masą serową wypełniamy ogórki. Przewiązujemy szczypiorkiem i dekorujemy gałązkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.01.2015 23:55
jestem pod wrażeniem :)
luna76 04.01.2015 12:46
świetna przystawka!!!
dollce 04.01.2015 00:07
Ciekawa propozycja przekąski
halina17 03.01.2015 20:59
Jak dla mnie smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak