Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane parówki z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 16 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2, 10 ząbki, dgk
Czosnek suszony Prymat 2, 10 ząbki, dgk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2, 10 ząbki, dgk
Pieprz czarny mielony Prymat 2, 10 ząbki, dgk
parmezan 2, 10 ząbki, dgk
ketchup 2, 10 ząbki, dgk
cukinia 2 łyżki
pomidor 2 łyżki
papryka 2 łyżki
cebula 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane parówki z farszem

Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę. Cukinie i paprykę myjemy i osuszamy.Z papryki usuwamy gniazdo nasienne.Cebulę i czosnek obieramy.Czosnek przeciskamy przez praskę, pozostałe warzywa kroimy w małą kostkę.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy warzywa 3 min.Zestawiamy z ognia, doprawiamy do smakusolą,pieprzem i ziołami.Nieco studzimy i mieszamy z parmezanem.Żaroodporne naczynie smarujemy pozostałym olejem.Z parówek zdejmujemy osłonki, nadcinamy wzdłuż i układamyw naczyniu.W nacięcia wkładamy farsz. Całość zapiekamy ok. 15 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180.podajemy z keczukem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak