Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątroba z soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 250 gram
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
cebula biała 1 sztuka
śmietana 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
soczewica namoczona 300 gram
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątroba z soczewicą

Wątrobę zalać wodą na 30 minut. Następnie dokładnie wypłukać. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Wątrobę podsmażyć na oleju z obu stron. Usmażoną posolić i oprószyć pieprzem. Koncentrant pomidorowy wymieszać ze śmietaną. Przyprawioną wątrobę wyłożyć na patelnię, dodać cebulę i śmietanę z koncentratem. Wymieszać. Dusić na patelni ok. 5 minut pod przykryciem. Podawać z ugotowaną soczewicą. Sosem polewać ugotowaną soczewicę. Posypywać krojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.01.2015 09:26
ciekawie to wygląda
Bernadeta1 03.01.2015 20:10
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak