Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z budyniem i galaretką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 100 gram
masło 50 gram
cukier 300 gram
jajko 5 sztuk
ser biały 750 Gram

Dodatkowo

budyń czekoladowy 2 opakowania
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
woda 2 szklanki
mleko 3,2% 4 szklanki
czekolada mleczna 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z budyniem i galaretką

Ser zemleć dwukrotnie. Masło utrzeć na puch. Dodawać kolejno: żółtka, cukier i ser. Dokładnie połączyć ze sobą. Z białek ubić pianę. Delikatnie wymieszać ją z masą serową. Wyłożyć na tortownicę o średnicy 25 cm. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Budyń ugotować na mleku wedle przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Zimny wykładać na sernik. Galaretkę przyrządzić wedle przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Wstawić na ok. 30 minut do lodówki, aby trochę stężała. Tężejącą wylewać na budyń. Następnie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.01.2015 09:29
lubię taki sernik
halina17 03.01.2015 21:03
Jak dla mnie pyszny.
AgaS10 03.01.2015 20:21
fajne ciacho:)
mirosława4 03.01.2015 19:52
ciekawy pomysł tylko szkoda że nic nie piszesz ile twarogu , są tam chyba zdaje się białka a w składnikach brak
barbara11561 03.01.2015 19:36
ciekawie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak