Sernik z budyniem i galaretką

Sernik z budyniem i galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    100 gram
  • masło

    50 gram
  • cukier

    300 gram
  • jajka

    5 sztuk
  • ser biały

    750 Gram

Dodatkowo

  • budyń czekoladowy

    2 opakowania
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • woda

    2 szklanki
  • mleko 3,2%

    4 szklanki
  • czekolada mleczna

    3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ser zemleć dwukrotnie. Masło utrzeć na puch. Dodawać kolejno: żółtka, cukier i ser. Dokładnie połączyć ze sobą. Z białek ubić pianę. Delikatnie wymieszać ją z masą serową. Wyłożyć na tortownicę o średnicy 25 cm. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Budyń ugotować na mleku wedle przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Zimny wykładać na sernik. Galaretkę przyrządzić wedle przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Wstawić na ok. 30 minut do lodówki, aby trochę stężała. Tężejącą wylewać na budyń. Następnie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

13.01.2015 09:29
lubię taki sernik

halina17

03.01.2015 21:03
Jak dla mnie pyszny.

AgaS10

03.01.2015 20:21
fajne ciacho:)

mirosława4

03.01.2015 19:52
ciekawy pomysł tylko szkoda że nic nie piszesz ile twarogu , są tam chyba zdaje się białka a w składnikach brak

barbara11561

03.01.2015 19:36
ciekawie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat