Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe, pieczony ze szpinakiem i twarogiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6 plastrów
szpinak świeży lub mrożony 2 garście
twaróg 0,5 kostki
sól
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
oliwa
pieprz
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe, pieczony ze szpinakiem i twarogiem

Szpinak rozmroziłam, wymieszałam z twarogiem, śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą.
Plastry mięsa umyłam osuszyłam, posypałam solą i pieprzem.
Na każdy wyłożyłam farsz. Zwinęłam roladki, spięłam wykałaczkami i wyłożyłam na blaszkę posmarowaną oliwą. Roladki posmarowałam oliwą i upiekłam. w 180 stopniach do zrumienienia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 03.01.2015 13:52
Pyszności :)
Stenka 03.01.2015 13:33
smaczny obiad
nogawkuchni 03.01.2015 12:34
Smakowite mięsko pysznie nadziane,zdecydowanie moje smaki.
jasiek 03.01.2015 11:56
niezły farsz
Renataj 03.01.2015 11:44
Pięknie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak