\"Knysze\" z kapustą

\"Knysze\" z kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: ziemniaki

    2 kg
  • ciasto: mąka

  • Nadzienie:

    10 dkg
  • pieczarki

    10 dkg
  • Nadzienie:

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • Nadzienie:

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • Nadzienie:

    1 kg
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • Ciasto:

    2 szt.
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać, zagotować w wodzie i odcedzić, podsmażyć cebulkę, dodać kapustę i grzyby; dusić na wolnym ogniu. Doprawić do smaku i wystudzić. Do zimnej kapusty dodać 1 jako i wymieszać.
Ciasto : do miski przełożyć przeciśnięte przez maszynkę ugotowane ziemniaki, 1/4 ilości ziemniaków przesypać do reszty ziemniaków a w wolne miejsce wsypać mąkę ( powstaje 3/4 ilości ziemniaków i 1/4 mąki ) dodać jajka i zagnieść wszystko. Wałkować dość grubo ok 1 cm i nadziewać formując dość duże pierogi/spłaszczone kulki. Smażyć na dość głębokim tłuszczu ok 1.5 cm od dna na wolnym ogniu aż do ładnego zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasienka23

16.06.2012 18:33
chętnie zrobię, z pewnością będą mi smakowałły

Katarzyna59

09.06.2012 16:02
bardzo apetyczne

PaniMISIOWA

27.11.2011 12:39
super!!!

Chojłówna

24.09.2011 20:04
polecam:D

Robert10

07.07.2011 17:18
muszą być pyszne

buksiak12

03.09.2010 12:56
ciekawy przepis

buksiak12

03.09.2010 12:56
ciekawy przepis

Dorota71

03.09.2010 12:20
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci

Dorota71

03.09.2010 12:20
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci

Emilia22

03.09.2010 11:06
bardzo interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat