Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona w słoikach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
marchewka 2 szt
sól 2 garście

Porada

Kapusta po upływie ok 1 miesiąca będzie ukiszona.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona w słoikach

1. Słoiki wyparzyć.
2. Marchewki potrzeć na tarce o grubych oczkach.
3. Poszatkowaną kapustę połączyć z potartą marchewką i solą.
4. Zasoloną kapustę z marchewką wkładać do słoików, ubijać za pomocą drewnianej łyżki.
5. Odlać połowę powstałego soku.
6. Woreczki śniadaniowe pociąć na kwadraty, ułożyć na słoiku i zakręcić pokrywką. Pozostawić do ukiszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak