Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka ze skorzonerą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skorzonera 500-700 g
chrzan 1 łyżeczka
jabłko 1 szt
majonez light 2-3 łyżki
koperek
szczypiorek
sok z cytryny
sól
pieprz
cukier
por 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: surówka ze skorzonerą

Korzenie skorzonery obrałam, umyłam i potarkowałam na drobnej tarce. Jabłko obrałam, pozbawiłam pestek i też potarkowałam na małych oczkach. Pora przekroiłam wzdłuż i pokroiłam na drobne wiórki. Szczypiorek i koperek drobno posiekałam.
Do tego dodałam majonez, świeżo starty chrzan, odrobinę soku z cytryny. Wymieszałam i doprawiłam solą, pieprzem i cukrem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak