Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab marynowany smażony w klasycznej panierce

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
jajko 3 szt
jogurt naturalny 100 ml
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej kokosowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab marynowany smażony w klasycznej panierce

Kroki postępowania

1
Schab oprószamy solą i pieprzem. Rozklepujemy na cienkie kotlety. Do miski wbijamy jajka i je roztrzepujemy, dodajemy jogurt naturalny i doprawiamy solą i pieprzem, ponownie roztrzepujemy. Wkładamy kotlety i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki.
Krok 1 - Schab marynowany smażony w klasycznej panierce foto
2
Następnie kotlety obtaczamy w bułce tartej
Krok 2 - Schab marynowany smażony w klasycznej panierce foto
3
Smażmy kotlety na rozgrzanym oleju kokosowym.
Krok 3 - Schab marynowany smażony w klasycznej panierce foto
4
Usmażone kotlety układamy w parowarze i włączamy go na około 20 minut.
Krok 4 - Schab marynowany smażony w klasycznej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.01.2015 13:18
dawno nie robiłąm
Mama niejadka 03.01.2015 10:34
Ciekawy pomysł :)
Adam/ZUB3R 02.01.2015 20:10
smaczne kotlety
Gracer 02.01.2015 19:57
zawsze smakuje
olkaaa 02.01.2015 19:17
Klasyka gatunku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak