Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z MANDARYNKAMI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 60 g
mandarynki 4 szt
śmietana 36% 250 ml
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 4 łyzki
skórka pomarańczowa 1 łyżeczka
masa makowa 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z MANDARYNKAMI

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy.

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na kremową, puszystą masę.

Śmietanę ubijamy na puszysto ze skórką pomarańczową a następnie dodajemy do masy żółtkowej i delikatnie mieszamy.

Dodajemy roztopioną, białą czekoladę oraz masę makową i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Wkładamy do pucharków, dekorujemy mandarynkami i startą białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzelkazag 04.01.2015 10:10
Świetnie się prezentuje!
wwwiolka 03.01.2015 11:27
Bardzo fajny przepis.
marzut 03.01.2015 10:41
świetnie sie prezentuje :)
Ostra Na Słodko 03.01.2015 09:05
Smakuje naprawdę wyjątkowo ;) Już 3 razy brałam dokładkę :D
cukiereczek 03.01.2015 08:45
rewelacyjny pomysł na wyjątkowy deser
dollce 03.01.2015 01:00
Pyszności.
kloruś 02.01.2015 22:31
chętnie bym się poczęstowała!
Kuchnia Marty 02.01.2015 22:00
Fajny przepis!
2milutka 02.01.2015 21:50
wspaniale wygląda!
Magula 02.01.2015 21:18
super propozycja
molanka 02.01.2015 20:28
pyszne smaki
Kolorowa 02.01.2015 20:07
bardzo fajny przepis
caralajna 02.01.2015 20:07
smakowałby mi
irenka 02.01.2015 19:49
ale pyszny deser
aginaa 02.01.2015 18:38
apetyczne bardzo
Ada-Gaba 02.01.2015 18:38
smaczny deser
malaczarna23 02.01.2015 17:56
rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak