Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z cebulą i jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula biała 4 sztuki
jabłko 1 sztuki
cebula czerwona 1 sztuki
marchewka 2 sztuki
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1 opakowanie
oliwa do marynaty

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z cebulą i jabłkiem

Schab w całości nacieramy marynatą przygotowaną z połączenia przyprawy do pieczeni i oliwy z oliwek. Zamarynowany schab odstawiamy na noc do lodówki, aby przeszło smakiem. Marchewki i jabłko ścieramy na wiórki. Cebule kroimy w krążki. Schab, marchewki, jabłko i cebule wkładamy do rękawa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 1,5 godziny. Upieczony schab przekładamy do naczynia z pokrywą i podgrzewaczami. Podajemy z kaszą jęczmienną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak