Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół z kury Kucharek 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
kasza manna 0,25 szkl
natka pietruszki
woda 3 szkl
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól i pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna

Do garnka dajemy wodę razem z kostką rosołową i z dodatkiem kucharka, gotujemy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 10 min. i po tym czasie dodajemy kaszę mannę i dalej gotujemy pod przykryciem. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.02.2015 16:27
l8ubię taką delikatną zupkę
adelajda 23.02.2015 18:36
dobra zupka
IwonaKa 15.02.2015 15:10
pyszna,dietetyczna zupka
gosia56 12.02.2015 08:53
to jedna z moich ulubionych zup;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak