Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki marynowane z czosnkową cebulą i papryką

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

paprykib czerwonej 4 szt.
ogórków gruntowych 2 kg
cebuli czosnkowej 4 szt.
soli 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżki
wody 3 szklanki
octu 1,5 szklanki
cukru 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki marynowane z czosnkową cebulą i papryką

Ogórki dokładnie umyć, osuszyć i każdego pokroić na półplastry. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na małe cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa wymieszać, zasypać solą, mielonym pieprzem i odstawić na 2 godziny. Następnie mieszanką warzywną napełnić wyparzone słoiki. Do każdego słoika włożyć pokruszony liść laurowy, po kilka ziaren gorczycy, kolorowego pieprzu i po 2 ziarna ziela angielskiego.

Do garnka wlać wodę, ocet i cukier. Chwilę pogotować i gorącą zalewą napełnić słoiki z warzywami. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 07.02.2012 14:17
super wygląda i tak samo pewnie smakuje
marcia71 06.07.2011 00:51
ale ładne słoiczki
Jolanta_P-S 11.02.2011 18:39
ładnie wygladają, marynuję papryke i ogórki, ale nigdy razem, może wykorzystam w tym sezonie
ewelinapac 16.10.2010 11:42
Ładniutkie takie kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak