Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierski kociołek z węgierskim gulaszem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 20 dag
pietruszka 2 szt
marchewka 2 szt.
ziemniaki 1 kg
kminek
czosnek
przecier pomidorowy
papryka mielona
sól
papryka czerwona 3 szt
boczek 200 g
cebula 2 szt.
karkówka 1,5 KG

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierski kociołek z węgierskim gulaszem

Słoninę pokroić w kostkę i wrzucić do kotła. Jak się stopi dodać posiekaną cebule pokrojony boczek. Gdy cebula będzie złota dodać mięso (wcześniej pokrojone, wymieszane z kminkiem i czosnkiem ) zamieszać łychą. Następnie pieprzymy i posypujemy zmieloną papryką (nie żałować), zalewamy wodą i gotujemy około 30-40 min. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę, marchewkę dalej gotujemy mieszając od czasu do czasu. Jak jesteśmy pewni, że mięso już dochodzi, dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i teraz dopiero solimy. Pod koniec gotowania ziemniaków dodajemy paprykę również pokrojoną w kostkę i przecier pomidorowy (wg uznania) przyprawę gulaszową (węgierskie złoto). Na sam koniec wsypujemy kluseczki cały czas pamiętając by nasz gulasz się nie rozgotował, bo to ma być kruchutkie a nie mamałyga. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara33 14.03.2012 13:36
rewelacja
IlonaAlbertos 02.05.2011 00:14
Musi smakować wspaniale.
Joanna108
Joanna108 04.12.2010 17:19
Palce lizać !!!
wedith1 10.09.2010 07:07
Mmmmmmmm!!!!!! Zjadłabym porcyjkę!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak