Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy ze świeżego jarmużu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warzywa

jarmuż

Dodatki

oliwa
majenek
sól
chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy ze świeżego jarmużu

Jarmuż należy umyć. Jeżeli używamy jarmużu paczkowanego należy przejrzeć czy liście nie mają przy sobie twardych łodyżek. Jeżeli używamy świeżego obrywamy kawałki liści. Wkładamy do miski. W drugiej rozrabiamy oliwę z przyprawiamy. Dodajemy do liści i całość mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 150 stopni i wykładamy papierem do pieczenia. Jarmuż wykładamy na blaszkę i pieczemy 5 minut aż przesuwany po papierze jarmuż zacznie wydawać charakterystyczne szuranie :) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak