Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z porami w zalewie pomidorowej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórków gruntowych 3 kg
pora 2 szt.
czerwonej cebuli 1 szt.
koncentratu pomidorowego 45 dag
cukru 16 dag
octu 150 ml
soli 2 łyżki
gorczycy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyzka
olej 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z porami w zalewie pomidorowej

Ogórki umyć, osuszyć i pokroić na słupki. Pozostałe warzywa oczyścić, pora pokroić w krążki, a cebulę w piórka. Dodać do ogórków. W garnku przygotować zalewę: wymieszać olej, ocet, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, pieprz i gorczycę. Zagotować i gorącą zalewę połączyć z warzywami. Odstawić na 2,5 godziny. Następnie przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 09.02.2012 22:01
fajny przepis
ben-ka 22.08.2011 22:20
Ciekawy przepis,w takim wydaniu ogórków nie robiłam.
Baska Kaska 12.05.2011 21:36
super
miki47 07.03.2011 15:35
pycha
IlonaAlbertos 13.11.2010 21:00
Fajny przepis, będę musiała go kiedyś wypróbować.
Mati13 25.10.2010 18:36
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak