Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z boczniakami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
boczniaki 10 dag
bułka czerstwa 1/2 szt
jajko 1 szt
pieprz
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
płatki kukurydziane
olej do smażenia

Porada

Kotleciki z mięsa mielonego z boczniakami są bardzo smaczne. Boczniaki smażone z cebulką na maśle dodają delikatnego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z boczniakami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle.
Krok 1 - Kotleciki mielone z boczniakami  foto
2
Dodać posiekane boczniaki, podsmażyć, ostudzić.
Krok 2 - Kotleciki mielone z boczniakami  foto
3
Mięso włożyć do miski.
Krok 3 - Kotleciki mielone z boczniakami  foto
4
Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć połączyć z mięsem, dodać grzyby z cebulą, jajko, odciśniętą bułkę, przyprawić do smaku sola i pieprzem,
Krok 4 - Kotleciki mielone z boczniakami  foto
5
Dokładnie wymieszać. ( gdy mięso jest zbyt wolne dodać bułki tartej)
Krok 5 - Kotleciki mielone z boczniakami  foto
6
Płatki kukurydziane pokruszyć.
Krok 6 - Kotleciki mielone z boczniakami  foto
7
Z mięsa formować kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krok 7 - Kotleciki mielone z boczniakami  foto
8
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 8 - Kotleciki mielone z boczniakami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.01.2015 21:30
świetny pomysł , zawsze to inny smaczek
norweska20 01.01.2015 18:52
smakowity dodatek
wwwiolka 01.01.2015 15:45
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak