Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca mizeria

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

siemię lniane 1 lyzka złociste
sezam 1 lyzka
sałata lodowa 0,5 małej główki
ogórek 1 duży
jogurt grecki 3 lyzki
olej sezamowy 1 lyzka
sól i pieprz . do smaku
cukier 1 szczypta
szczypiorek 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca mizeria


Ziarna wsypać na patelnię i uprażyć. Wystudzić.

Do miski wrzucić jogurt grecki i wlać olej sezamowy, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.

Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Wrzucić do miski.

Ogórka obrać, pokroić obieraczką w cienkie plasterki, wrzucić do miski z sosem.
Sałatę poszatkować w cienkie paseczki, dodać do miski, dodać 3/4 ziaren, wymieszać.

Surówkę nałożyć do miseczek, posypać resztą ziaren i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.01.2015 09:21
ciekawy pomysł na mizerię
dollce 01.01.2015 17:38
Fajna propozycja
anemon 01.01.2015 16:24
Świetny pomysł.
caralajna 01.01.2015 14:47
fajny pomysł
Bernadeta1 01.01.2015 13:15
podoba mi się taki dodatek do mizerii
IKrakowianka 01.01.2015 12:41
super pomysł
gosia56 01.01.2015 11:21
super taka chrupiąca;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak