Kulki mięsne w sosie

Kulki mięsne w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    50 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
  • bułka

    1 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę pokroić na kawałki, zemleć. Dodać odciśniętą z wody bułkę, wraz z jajkiem i mąką, wymieszać i przyprawić do smaku. Z mięsnej masy formować kulki, lekko spłaszczając. Ugotować na parze. Ugotowane pulpety wyłożyć na brytfannie, skropić olejem, wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika (200stopni).
Upieczone kulki mięsne wrzucić np do szarego sosu, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

18.06.2012 21:11
aż zgłodniałam

Motorek

15.06.2012 08:40
smaczne

Barbara/zuza22_85

26.04.2012 22:31
smaczne

edyta44

16.01.2012 20:23
pycha

angelika14

20.12.2011 19:07
smaczne jedzonko

magdalea

12.06.2011 12:28
bardzo apetycznie wyglada, super przepis

Neetka90

29.03.2011 14:37
pycha !! ;)

Margo1

25.12.2010 16:08
przepyszny obiadek

IlonaAlbertos

12.09.2010 19:54
Super przepis.

justyna111

12.09.2010 18:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat