Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
pieczarki 200 g
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
boczek wędzony 150 g
cebula 2 szt
olej
przyprawy
Papryka ostra mielona Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe szaszłyki

Miięso umyć i pokroić w kawałki.Wlozyc do miski wlać ok 3 łyżki oleju i dodać przyprawy własnej kompozycji ub przyprawę do grila.Wymieszać i odstawić na kilka godzin
Pieczarki ,papryki cebulę pokroić w cząstki wielkości kawałków mięsa.pokroić boczek w kostkę
Na patyczki do szaszłyków nadziewać wszystkie składniki na przemiennie z mięsem.Szazłyki piec na grilu albo na patelni grilowej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 01.01.2015 13:00
pyszne danie obiadowe
cooked 31.12.2014 23:19
ale kolorowo! :)
gosia1988 31.12.2014 18:31
fajne szaszłyki - lubię takie
Lucan 31.12.2014 18:14
Musisz troszkę popracować nad zdjęciami, bo mało widać, choć przepis brzmi smacznie! Polecam lampkę biurkową z naklejoną kartką z bloku rysunkowego na szkiełko. Nie mniej przepis brzmi nieźle. Niedługo sam wrzucę przepis na szaszłyki, które dziś przygotowałem na prywatkę ;) Zapraszam do śledzenia mojej książki!
Wiesława1 31.12.2014 18:00
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak