Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowy z nutą mięty

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier trzcinowy 3/4 szklanki
mięta 3 saszetki
wrzątek 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowy z nutą mięty

1. Miętę i cukier zalewamy wrzątkiem. Dokładnie mieszamy, aż cukier się rozpuści. Odstawiamy aż całkowicie wystygnie, gdy tak się stanie wyjmujemy saszetki z miętą.

2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i miksujemy na papkę. Wlewamy zimny syrop i dokładnie mieszamy.

3. Całość przelewamy do pojemniczka i szczelnie zamykamy. Wkładamy do zamrażarki.

4. Lody mieszamy co 1, 5 godziny. Gotowe do spożycia są po około siedmiu godzinach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 31.12.2014 19:48
Na pewno jest pyszny.
mirosława4 31.12.2014 15:42
ale kusisz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak