Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka zapiekana z żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1 kg
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
ser żółty 50-60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka zapiekana z żółtym serem

Brukselkę obieramy z pierwszych liści i płuczemy. Następnie gotujemy z dodatkiem soli i cukru (tak by brukselka nie była rozgotowana). Odcedzamy i studzimy. Ugotowaną brukselkę przekładamy do wysmarowanego margaryna naczynia żaroodpornego. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach, posypujemy brukselkę i zapiekamy ok. 20 minut w temp. 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.12.2014 12:46
lubie takie jedzonko :-)
fotoviderek 30.12.2014 21:29
Takie dania lubię :)
Renataj 30.12.2014 21:26
Bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie brukselki, która pozostaje po obiedzie - na kolację jak znalazł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak