Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z Tonkatsu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

schab bez kości 400 g
jajko 2
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Sos

ketchup łagodny 1/3 szkl
sos sojowy 100 ml (ciemny)
cukier do smaku

Dodatkowo

ryż jaśminowy 250 g
grzyby mun garść
trawa cytrynowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z Tonkatsu

Schab kroimy w cienkie plasterki ,oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 30 min. Mięso obtaczamy najpierw w rozbełtanych jajkach ,następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu. Następnie kroimy na paski około 2 cm.

Sos: Sos sojowy mieszamy z ketchupem i cukrem.

Całość można podać z ryżem jaśminowym wymieszanym z trawą cytrynową oraz grzybami mun.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mały_łasuch 31.12.2014 12:01
Ciekawy przepis :) Musi być smaczne
marzut 31.12.2014 10:09
ciekawa propozycja
Edith85 30.12.2014 21:33
smacznie wygląda
wwwiolka 30.12.2014 21:03
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 30.12.2014 18:49
pięknie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak