Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz myśliwski z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
kiełbasa podwawelska 1/2 laski
cebula biała 1 sztuka
ogórki kiszone 3 sztuki
woda 700 ml
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oliwa do smażenia
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz myśliwski z kurczaka

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy na odrobinie oliwy.
Krok 1 - Gulasz myśliwski z kurczaka foto
2
Kiełbasę kroimy w kostkę i dorzucamy do kurczaka. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Dorzucamy do smażonego mięsa. Cebulę kroimy w większą kostkę. Wrzucamy na koniec do mięsa i ogórków. Dusimy około 10 minut.
Krok 2 - Gulasz myśliwski z kurczaka foto
3
Całość przekładamy do garnka, chyba, że Wasza patelnia jest głęboka. Sos myśliwski mieszamy z 700ml wody. Mieszankę wlewamy do mięsa, ogórków i cebuli. Całość gotujemy około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 3 - Gulasz myśliwski z kurczaka foto
4
Ryż gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Na ugotowany ryż nakładamy gulasz. Gotowe.
Krok 4 - Gulasz myśliwski z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 31.12.2014 15:08
fajny gulasz!!!!
cooked 30.12.2014 18:39
to musi być dobre :)
Joannasz3190 30.12.2014 15:21
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak