Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w liściach kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 szt
kapusta biała 1 mała główka
pomidory 4
cebule 2
limonka
masło 2 łyżki
ząbki czosnku kilka
natka pietruszki 2 łyżki
rozmaryn siekany 2 łyżki
kolendra posiekana 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w liściach kapusty

Kapustę opłukać ,oczyścić z zewnętrznych i uszkodzonych liści ,włożyć na 10 min do osolonego wrzątku ,wyjąć ,osączyć i przestudzić. Oderwać 8 liści. Z każdego ostrożnie ściąć grubsze nerwy ,uważając ,aby go nie uszkodzić. Posmarować połową masła. Pstrągi opłukać z zewnątrz i od środka. Osuszyć. Pomidory pokroić w plasterki. Lionkę sparzyć ,skórkę zetrzeć ,z miąższu wycisnąć sok. Następnie skropić nim ryby z zewnątrz i od środka. Oprószyć solą i pieprzem. Pstrągi nadziać plasterkami pomidora i cebuli ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i skórką startą z limonki. Ryby panierować w posiekanej zieleninie. Wstawić do lodówki na ok. 20 min.
Każdą rybę ułożyć na 2 liściach kapusty ,obłożyć kawałkami pozostałego masła i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grillu ok. 30=40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 31.12.2014 13:00
ciekawy przepis
cooked 30.12.2014 18:39
pyyyyycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak