Przepis i sposób przygotowania na: PIJAK / CYCKI MURZYNKI
SPÓD:
Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier, kokos i mak, dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
Wkładamy do nagrzanego do 160C piekarnika na ok.25 minut.
MASA:
Do połowy mleka wsypujemy budyń, obydwie mąki i żółtka, dokładnie mieszamy.
Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobioną masę z mąką i żółtkami.
Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ).
Miękkie masło ucieramy z cukrem.
Cały czas miksując miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy.
Na cieście kokosowym rozsmarowujemy masę budyniową.
Układamy nasączone w alkoholu biszkopty, polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy podprażonymi wiórkami.
Smacznego!