Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane kotlety z koperkiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonej cielęciny 1/2 kg
kajzerka
mleko 1/2 szkl
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
białko 2
łyżka posiekanego koperku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane kotlety z koperkiem.

Kajzerkę najlepiej czerstwą namoczyć w mleku, odcisnąć. Białka ubić na sztywno. Połowę masła stopić. Polać mielone mięso, dodać kajzerkę, koperek, ubitą pianę, posypać małą ilością mąki, delikatnie wyrobić na pulchną masę. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy uformować 8 kotletów, panierować w jajku i tartej bułce. Usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Na każdym kotlecie ułożyć wiórki z pozostałego masła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak