Maślane kotlety z koperkiem.

Maślane kotlety z koperkiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonej cielęciny

    1/2 kg
  • kajzerka

  • mleka

    1/2 szkl
  • mąka

  • tartej bułki

    6 łyżek
  • białka

    2
  • łyżka posiekanego koperku

  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kajzerkę najlepiej czerstwą namoczyć w mleku, odcisnąć. Białka ubić na sztywno. Połowę masła stopić. Polać mielone mięso, dodać kajzerkę, koperek, ubitą pianę, posypać małą ilością mąki, delikatnie wyrobić na pulchną masę. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy uformować 8 kotletów, panierować w jajku i tartej bułce. Usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Na każdym kotlecie ułożyć wiórki z pozostałego masła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat