Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wigilijny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
por 1/4 sztuki
czosnek 3 ząbki
grzyby suszone 3 sztuki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
bulion warzywny 1 kostka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wigilijny

Kroki postępowania

1
Buraki, marchew, pietruszkę, seler, cebulę oraz czosnek obrać i wraz z porem umyć. Moczone przez noc grzyby również umyć. Wszystko zalać wodą.
Krok 1 - Barszcz wigilijny  foto
2
Dodać kostkę warzywną, liście laurowe oraz ziele angielskie.
Krok 2 - Barszcz wigilijny  foto
3
Dodać majeranek. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Barszcz wigilijny  foto
4
Kiedy wszystko będzie miękkie barszcz przelać przez sito. Doprawić do smaku.
Krok 4 - Barszcz wigilijny  foto
5
Podawać na gorąco.
Krok 5 - Barszcz wigilijny  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 24.01.2015 20:44
no i teraz mam ochotę na barszczyk :)
pajbek 28.12.2014 20:43
Smaczny :-)
Joannasz3190 28.12.2014 17:29
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak