Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 1 kg
cebula biała 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
przyprawa do potraw Kucharek 1,5 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku duża szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z jajkiem

1. Mięso wrzucamy do miski, wbijamy surowe jajko. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, bułkę tartą, musztardę, przyprawę uniwersalną i świeżo mielony pieprz. Całość dokładnie zagniatamy na jednolitą masę.

2. Połowę masy zagniatamy w prostokąt. Po środku układamy obrane i ostudzone jajka. Przykrywamy kolejną połową masy mięsnej i dokładnie zagniatamy, żeby się nie rozpadło. Ostrożne wkładamy do foremki wyłożonej folią aluminiową, lub na blachę do pieczenia.

3. Klops na wierzchu dokładnie nacieramy kolejno: majerankiem, słodką papryką i curry. Pieczemy przez 50 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 28.12.2014 17:45
bardzo lubię i często robię
Skotka 28.12.2014 16:50
Bardzo lubię taki klops:)
Kluska_87 28.12.2014 16:22
bardZo dobry
Wafelek2601 28.12.2014 15:52
Robię podobnie, jest pyszny
Adamorek 28.12.2014 13:14
dobry na obiad z sosem
gosia1988 28.12.2014 12:38
coś dla mnie :)
IKrakowianka 28.12.2014 12:27
bardzo smaczne dania
wwwiolka 28.12.2014 11:14
Bardzo fajny przepis.
IwonaDD 28.12.2014 11:11
świetny klops

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak