Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj na warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 100 g
brokuł 100 g
filet z mintaja 1 szt
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
suszone pomidory 1 łyżka
sól i pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj na warzywach

Kalafiora i brokuła gotujemy przez 4 minuty w lekko osolonym wrzątku a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Warzywa posypujemy płatkami pomidorów. Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem. Każdy kawałek smarujemy z wierzchu musztardą francuską i układamy na warzywach. Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.12.2014 19:26
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak