Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

otrębowy deserek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby owsiane 2 łyżki
cynamon
żurawina suszona 2 łyżki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: otrębowy deserek

Wodę wlewamy do małego garnka i zagotowujemy. Do gotującej się wody wsypujemy otręby owsiane i mieszamy. Gotujemy 2-3 minuty. W tym czasie suszona żurawinę kroimy na drobne kawałeczki. Pokrojoną żurawinę posypujemy cynamonem i mieszamy. Mieszankę żurawiny z cynamonem wsypujemy do garnka i mieszamy. Gotujemy kolejne 2 mieszając. Przelewamy do miseczki lub kubka i podajemy gdy ostygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak