Sałatka z tuńczyka i papryki

Sałatka z tuńczyka i papryki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryki kolorowe

    6 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • szczypiorek posiekany

    2 łyżki
  • sałata

    1 szt
  • oliwki czarne

    10 szt
  • ocet winny

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, ułożyć na blasze i piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Wyjąć i owinąć folią aluminiową, lekko ostudzić, zdjąć skórkę i usunąć nasiona. Paprykę pokroić wzdłuż na 6-8 części. Włożyć do miseczki, dodać przeciśnięty czosnek i pieprz, polać oliwą. Dodać tuńczyka rozdrobnionego widelcem i oliwki. Liście sałaty porozrywać i ułożyć na sałatce. Pokropić octem winnym i posypać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

08.06.2013 23:20
smaczna :)

Motorek

25.08.2012 08:51
smaczna

edyta44

27.05.2012 21:01
smaczne

stokrotka

11.11.2010 08:49
pychotka

Monika193

08.09.2010 22:05
uwielbiam takie sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat