Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki kolorowe 6 szt
ząbek czosnku 1 szt
szczypiorek posiekany 2 łyżki
sałata 1 szt
oliwki czarne 10 szt
ocet winny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i papryki

Paprykę umyć, ułożyć na blasze i piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Wyjąć i owinąć folią aluminiową, lekko ostudzić, zdjąć skórkę i usunąć nasiona. Paprykę pokroić wzdłuż na 6-8 części. Włożyć do miseczki, dodać przeciśnięty czosnek i pieprz, polać oliwą. Dodać tuńczyka rozdrobnionego widelcem i oliwki. Liście sałaty porozrywać i ułożyć na sałatce. Pokropić octem winnym i posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.06.2013 23:20
smaczna :)
Motorek 25.08.2012 08:51
smaczna
edyta44 27.05.2012 21:01
smaczne
stokrotka 11.11.2010 08:49
pychotka
Monika193
Monika193 08.09.2010 22:05
uwielbiam takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak