Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone 60 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
kajzerka 1 szt
mleko
czosnek 1 ząbek
marchewka 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Sos

masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 szt
woda 1/4 szkl
mąka 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Pulpeciki foto
2
Do marchewek dodać mięso jajko , posiekaną cebulę, i namoczoną a potem odciśniętą z mleka kajzerkę.
Krok 2 - Pulpeciki foto
3
Masę zagnieść i uformować kulki i obtoczyć je w mące.
Krok 3 - Pulpeciki foto
4
Wodę nastawić z masłem i kucharkiem .Wrzucić pulpety i gotować do miękkości.
Krok 4 - Pulpeciki foto
5
Ugotowane pulpety wyjąć na talerz.
Krok 5 - Pulpeciki foto
6
1/4 szkl wody rozmieszać z mąką dodać wraz z przecierem do wody z pulpetów , zagotować i doprawić do smaku.
Krok 6 - Pulpeciki foto
7
Wrzucić pulpety i dusić całość ok 10 minut.
Krok 7 - Pulpeciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak