Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kilogram
jajko 8 sztuk
masło 25 dag
cukier 2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ziemniaki 2 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
bakalie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Ser i ziemniaki zmielic.Masło utrzeć z żółtkami i cukrem.Składniki połączyć dodać mąkę ziemniaczaną i pszenna ,cukier waniliowy i calość dokladnie wymieszać.
Ubić sztywna pianę z białek i delikatnie polaczyć z masą.Dodać bakalie.Sernik umioeścić w formie wysmarowanej tłuszczem i wysypanj tarta bułką spód można wyłożyc hernatnikami ja tak robię.Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni ok 1,5 h.Na koniec mozna polać polewa czekoladową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slonko888 27.12.2014 12:07
dzieki ubiciu samej piany a nie calych jajek sernik jest bardziej puszysty z ziemniakami ma troszke inny wg mnie lepszy smak ;) ale mozna i bez jak kto lubi ;))
Wacław 27.12.2014 10:24
my robimy sernik bez ziemniaków
BernadettaP 26.12.2014 19:33
Ja sobie życie upraszczam i ucieram masło z całymi jajkami. Nie daję też ziemniaków, bo to już nie jest tradycyjny sernik wiedeński.
Zdzisław 26.12.2014 15:37
takie słodkości lubię bardzo
Kluska_87 26.12.2014 15:34
lubię sernik
olkaaa 26.12.2014 15:22
bardzo lubię sernik
Mira85 26.12.2014 15:14
uwielbiam serniki, Twój wygląda bardzo smacznie
mysza75 26.12.2014 14:07
ale pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak