Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny kompot z suszu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka suszone 15 dag
gruszki suszone 15 dag
morele suszone 15 dag
śliwki suszone 15 dag
rodzynki 10 dag
Goździki całe Prymat 6 sztuk
Cynamon cały Prymat 1 sztuka
cukier 3 łyżeczki
wrzątek 4 l

Porada

Po ostudzeniu kompotu można wyjąć goździki i cynamon ja jednak tego nie robię bo bardzo lubię ich intensywny smak.

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny kompot z suszu

1. Jabłka, gruszki, morele, śliwki i rodzynki wrzucamy do garnka. Zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na noc.

2. Na drugi dzień kompot zagotowujemy, dodajemy goździki, cynamon i cukier i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut często mieszając. Próbujemy i w razie potrzeby dosładzamy. Studzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak