Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 150 dag.
jajko 2
margaryna 25 dag.
olej
grzyby suszone 10
cebula biała 2
drożdże 5 dag.
mleko 0.5 szklanki
sól i pieprz
kapusta kiszona 80 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

Kroki postępowania

1
Drożdże rozetrzeć z mlekiem.
Krok 1 - Paszteciki foto
2
Dodać mąkę, jajka, margarynę. Dokładnie połączyć.
Krok 2 - Paszteciki foto
3
Wyrobione ciasto zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Krok 3 - Paszteciki foto
4
Cebulę połączyć z pieczarkami, podsmażyć. Następnie połączyć z kapustą.
Krok 4 - Paszteciki foto
5
Ciasto rozwałkować, kroić kwadraty, nakładać farsz i zlepić. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.
Krok 5 - Paszteciki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 26.12.2014 10:15
Musi smakować wyśmienicie:)
malaczarna23 26.12.2014 10:06
Pyszniutkie
agnieszka214 24.12.2014 19:17
takie paszteciki poprostu uwielbiam
mirosława4 24.12.2014 17:49
apetyczny :)
adelajda 24.12.2014 14:11
szybko przekąska gotowa
Wacław 24.12.2014 12:38
my tez lubimy :-)
Krzysztof15 24.12.2014 10:59
bardzo lubie
Ewelina1991 24.12.2014 10:56
smaczny farsz :)
Wafelek2601 24.12.2014 10:45
Bardzo dobre
Kluska_87 24.12.2014 10:22
pyszne paszteciki
olkaaa 24.12.2014 09:46
bardzo lubię
MałaMi89 23.12.2014 23:58
apetyczne :)
matesko 23.12.2014 21:39
smakowite i ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak