Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe żeberka duszone w warzywach
2. Następnie żeberka obsmażamy na rozgrzanym oleju po 1 minucie z każdej strony (również po bokach). Podsmażone żeberka wrzucamy do garnka.
3. Na oleju na którym smażyły się żeberka podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka aż się zezłoci i zmięknie.
4. Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka z mięsem. Całość podlewamy wodą (tak by sięgała do połowy żeberek) Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez godzinę, od czasu do czasu mieszając i przewracając żeberka.
5. Warzywa myjemy i obieramy. Marchew kroimy w plasterki, pietruszkę i seler w półplasterki. Po upływie godziny wrzucamy do mięsa, mieszamy i dusimy 30 minut od czasu do czasu mieszając.
6. Gotowe żeberka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.