Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w całości nadziewany żurawiną podany z kaszą jęczmienną

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

przyprawa Schab z żurawiną 1 opakowanie
oliwa czosnkowa 2 łyżki

Składniki pozostałe

schab bez kości 1/2 kg
żurawina suszona 100 g
sól do smaku
kasza jęczmienna 200 g
marchew 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w całości nadziewany żurawiną podany z kaszą jęczmienną

Schab w całości myjemy i osuszamy. Wzdłuż przez środek, długim nożem robimy nacięcie. W nacięcie wkładamy suszoną żurawinę. W oliwie z dodatkiem czosnku rozprowadzamy przyprawę Schab z żurawiną, którą nacieramy schab. Przyprawiony schab odkładamy na noc do lodówki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Do rękawa wkładamy wcześniej przyprawiony schab i słupki marchewki. Rękaw z zawartością wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Po tym czasie schab wyciągamy z rękawa i kroimy na plastry, które podajemy z ugotowaną kaszą jęczmienną mazurską i marchewką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak